600g vepřové panenky • 300g brusinek (nejlépe mražených) • šťávu je jednoho většího pomeranče • šťávu a kůru z poloviny citronu • 50 cukru • tymián • rozmarýn • sůl • míchané listové saláty k podávání
• různě upravené brambory • některé ze zeleninových pyré
~ ~ ~ ~ ~
Rozmarýn a tymián posekáme, smícháme se solí a v této směsi obalíme očištěnou vepřovou panenku. Zabalíme do alobalu a necháme v lednici asi 15 minut odpočinout.
Panenku v alobalu vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody, přiklopíme a pečeme na 150°C asi 20-30 minut podle velikosti panenky.
Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Brusinky, cukr, pomerančovou a citronovou šťávu, strouhanou citronovou kůru a trochu vody dáme do hrnce a přivedeme k varu. Pomalu vaříme do zhoustnutí. Trvá to zhruba 10-15 minut.
Panenku podáváme na míchaném salátu, přelitou brusinkovou omáčkou.
~ ~ ~ ~ ~
Panenku vaříme v alobalu v parním hrnci asi 40 minut.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.