Press "Enter" to skip to content

Hovězí nudličky po burgundsku se šťouchanými brambory

4-5 porcí / 3-4 hod.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potřebujeme: 400g libové hovězí kýty • 2 větší mrkve • 3 stonky řapíkatého celeru • 1/4 celeru (asi 150g) • 200g rajčatového protlaku • 1 litr masového vývaru nebo vody • 1kg brambor • větvičku rozmarýnu • hrst posekané petrželky • sůl

Postup: Hovězí maso nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka, řapík na kousky a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme protlak a rozmarýn, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou zhruba dvě hodiny.

Mezitím si oloupeme a uvaříme brambory. Vývar z brambor nevyléváme, ale přidáme do omáčky a tu pak dále svaříme již bez pokličky do zhoustnutí.

Nakonec připravíme brambory, které rozšťoucháme společně s posekanou petrželkou.