Press "Enter" to skip to content

Kuřecí ragú s brambory a mrkví

3-4 porce / 2 hod.

Potřebujeme: 400g kuřecích prsou (popř. krůtí) • 500g mrkve • 800g brambor • 1,5 litru kuřecího vývaru • lžíci hladké mouky • rozmarýn • bobkový list • petrželka • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Postup: Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme. Maso také nakrájíme na kostky a vše společně vložíme do hrnce. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, rozmarýn, posekanou petrželku a osolíme.

Směs pomalu vaříme, dokud nezůstane asi jen polovina vývaru. Mělo by ho být asi tolik, aby z něj zelenina s masem koukalo ven. Z omáčky poté vyjmeme bobkový list.

Mouku rozmícháme v troše vody a zahustíme jí ragú. Necháme chvilku provařit a můžeme podávat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip:

  • Podávejte s pečivem nebo těstovinami.
  • Ragú můžete připravit i bez zahuštění moukou.