Press "Enter" to skip to content

Boloňské špagety

4-6 porcí / 2,5 hod.

Potřebujeme: 500g mletého libového hovězího masa • 500g bezvaječných špaget • 2 menší mrkve • ¼ celeru • 140g rajčatového protlaku • 700ml pasírovaných rajčat • 300ml vývaru nebo vody • oregano • bazalku • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Mleté maso vložíme do širšího kastrolu společně s protlakem, zalijeme malým množstvím vody a osolíme. Na mírném plameni necháme velmi zvolna vařit, dokud nebude všechno maso zatažené.

Pak přidáme mrkev a celer nakrájené na malé kostičky nebo nastrouhané na hrubším struhadle. Přilijeme pasírovaná rajčata a vodu nebo vývar a okořeníme oreganem. Vše necháme pomalu vařit asi 1,5 hodiny, dokud výsledná směs nezhoustne do husté omáčky.

Nakonec přidáme posekanou bazalku a dochutíme solí.