Press "Enter" to skip to content

Tagliatelle s krůtím ragú

4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme: 1 litr kuřecího vývaru • 500g krůtích prsou • 500g bezvaječných těstovin tagliatelle • 2 větší mrkve • 4 stonky řapíkatého celeru • ¼ celeru • 1 petržel • hrst rozmarýnu a tymiánu • trochu posekané petrželky • bobkový list • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Krůtí maso nakrájíme na menší kousky. Celer, řapík, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.

Maso i zeleninu vložíme širšího kastrolu, přidáme nadrobno posekaný rozmarýn a tymián, osolíme a promícháme. Poté zalijeme vývarem tak, aby byla směs akorát ponořená. Pomalu vaříme asi 1 hodinu, podle velikosti masa.

Občas dolijeme vývar, ale vždy jen tak, aby nebylo ragú úplně ponořené. Vaříme tak dlouho, dokud nebude maso měkké a zelenina téměř rozvařená. Jakmile je maso měkké, necháme zbylý vývar zredukovat a zelenina nám ragú hezky zahustí.

Nakonec do ragú vmícháme uvařené tagliatelle a petrželku, promícháme a necháme vše spojit.