Press "Enter" to skip to content

Dýňové risotto s kuřecím masem a taveným sýrem

4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme: 500g rýže arborio nebo carnaoli • 400g kuřecích prsou • 1/2 větší dýně Hokkaidó (asi 0,5kg) nebo máslové • 100g nízkotučného taveného sýra • hrst posekaných bylinek (rozmarýn, tymián, petrželku) • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme a vložíme do širší pánve. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme pomalu k varu.

Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme. Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do pánve k masu a rýži. Přidáme také posekané bylinky. Dále postupujeme ve vaření tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a postupně přiléváme po částech další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.

Nakonec do hotového risotta vmícháme tavený sýr a hned podáváme.