Press "Enter" to skip to content

Hovězí rizoto z mletého masa s celerem

4-5 porcí / 1,5 hod.

Potřebujeme:  400g mleté hovězí kýty • 500g rýže • 4 stonky řapíkatého celeru • masový nebo zeleninový vývar nebo vodu • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Nejprve si připravíme rýži klasickým postupem v hrnci. Scedíme a vývar si ponecháme.

Mleté maso vložíme do stejného hrnce, ve kterém jsme vařili rýži, osolíme, přidáme řapík nakrájený na plátky a zalijeme trochou vývaru z rýže. Pokud máme vývaru z rýže málo, přilijeme trochu masového nebo zeleninového vývaru nebo vody. Necháme za občasného míchání dusit, dokud nebude maso měkké.

Jakmile je maso měkké, můžeme do rizota vmíchat uvařenou rýži a můžeme podávat.