Press "Enter" to skip to content

Kuřecí risotto na rajčatech

4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme: 500g rýže arborio nebo carnaoli • 400g kuřecích prsou • 4 větší rajčata • 500ml pasírovaných rajčat • masový nebo zeleninový vývar nebo vodu • ½ citronu • hrst posekané bazalky • 1 lžíce cukru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme a společně s rýží vložíme do širší pánve. Osolíme, přidáme pasírovaná rajčata, ochutíme šťávou z citronu, přidáme cukr, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme pomalu k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme.

Mezitím, co se vaří risotto, spaříme a oloupeme rajčata, zbavíme je semínek a nakrájíme na kousky. Poté přidáme do risotta společně s bazalkou. Risotto dále vaříme tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a po částech přilévám další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.