Press "Enter" to skip to content

Paella s kuřecím masem, mrkví a brokolicí

4 porce / 1,5 hod.

Potřebujeme: 400-600g kuřecích prsou • 2 mrkve • 1 čerstvou brokolici nebo balíček mražené • 2l kuřecího nebo zeleninového vývaru • 500g rýže (nejlépe arborio nebo carnaoli, ale můžeme použít i obyčejnou rýži) • trochu čerstvého oregana nebo jiných bylinek podle chuti • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme také na kostičky nebo nudličky. Společně vložíme do hlubší pánve nebo širšího kastrolu. Osolíme, zalijeme asi půl litrem vývaru a necháme zhruba 15-20 minut pomalu povařit.

Do pánve přidáme rýži a brokolici, pokrájenou na kousky. Zalijeme zbylým vývarem, přidáme bylinky, promícháme a přivedeme pomalu k varu. Jakmile se voda začne vařit, stáhneme na co nejmenší stupeň a necháme pomalu všechnu tekutinu vyvařit a vsáknout do rýže. V této chvíli již paellu nemícháme.

Paella je hotová, jakmile se všechna tekutina odpaří. Rýže by měla být akorát na skus. Pokud ne nebo chceme trochu měkčí rýži, můžeme během vaření přidat ještě trochu vývaru nebo vody.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tip:

  • Do paelly můžete přidat špetku šafránu, který jí příjemně obarví.