Press "Enter" to skip to content

Risotto s telecím masem

2 porce / 45 min.

Potřebujeme:  200g telecí kýty (nebo lze použít kuřecí prsa) • 200-300g rýže arborio • 1 menší mrkev • 1 lžíci rajčatového protlaku • vývar nebo vodu • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Telecí kýtu nakrájíme na slabé plátky a osolíme. V pánvi přivedeme k varu trochu vývaru, ve kterém plátky masa uvaříme do měkka. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.

Do vývaru přidáme protlak, mrkev nakrájenou plátky a rýži. Lehce osolíme, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přivedeme téměř k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a pomalu vaříme. Postupujeme tak, že vždy počkáme, až se skoro všechna tekutina vsákne do rýže a přilijeme další, dokud nebude risotto hotové. Risotto často mícháme, aby se nelepilo na dno pánve.

Nakonec do hotového risotta vmícháme maso, trochu nasekané petrželky a hned podáváme.