Press "Enter" to skip to content

Vepřová paella s chřestem

2 porce / 1 hod.

Potřebujeme:  200g vepřové kýty • 500g zeleného chřestu • 2 stonky řapíkatého celeru • 1,5 litru masového nebo zeleninového vývaru nebo vody • 300g rýže basmati (nebo můžeme použít i rýži arborio) • 1 menší bramboru • trochu nasekané petrželky • šťávu a kůru z poloviny citronu • 1 lžíci cukru • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky, smícháme s citronovou šťávou, kůrou a cukrem a solí a necháme chvilku marinovat.

Chřest a řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Bramboru oloupeme a nasekáme nadrobno. Poté vše vložíme do pánve, přidáme maso, rýži a petrželku, osolíme a promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a necháme pomalu vařit. Již nemícháme. Paella je hotová, jakmile se všechna tekutina vsákne do rýže.