Press "Enter" to skip to content

Zeleninová paella se šafránem

4 porce / 1 hod.

Potřebujeme: 500g jasmínové rýže • 1kg zeleniny nakrájené na menší kostky (mrkev, celer, řapík, petržel, cuketa bez semínek, chřest aj.) • 1,5 litru zeleninového vývaru nebo vody • šafrán • posekané bylinky (nejlépe petrželku nebo libeček) • sůl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Postup: Rýži, zeleninu a bylinky vložíme do širší pánve, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, stáhneme na co nejmenší stupeň a necháme pomalu všechnu tekutinu vyvařit a vsáknout do rýže. V této chvíli již paellu nemícháme.

Paella je hotová, jakmile se všechna tekutina odpaří. Rýže by měla být akorát na skus. Pokud ne nebo chceme trochu měkčí rýži, můžeme během vaření přidat ještě trochu vývaru nebo vody.