400g kuřecích prsou • 4 lžíce medu • vývar nebo vodu • sůl
povolenou zeleninu podle chuti (nejlépe řapíkatý celer, celer, mrkev a brambory) – chutný je i čerstvý zelený chřest nebo dýně • rozmarýn nebo tymián • sůl
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kuřecí prsa nakrájíme na steaky, osolíme, vložíme do pánve a zalijeme vodou nebo vývarem zhruba do poloviny prsou. Přidáme med a přivedeme pomalu téměř k varu. Poté stáhneme na co nejnižší stupeň a necháme pomalu táhnout. Občas prsa obrátíme a často je přeléváme medovým vývarem. Pokud je to potřeba, občas do pánve přilijeme vodu nebo vývar, aby byla prsa stále zhruba do poloviny ponořená.
Takto postupujeme, dokud nebudou prsa hotová, poté je vyjmeme a výpek necháme trochu zredukovat do omáčky.
Mezitím si připravíme pečenou zeleninu. Zeleninu, kterou chceme použít, očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme do pekáčku, osolíme, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou při 130°C zhruba 40 minut.
Zavázali jsme se, že bude kuchařka vždy zdarma a na tomto nic měnit nehodláme. Ale při stále se zvyšujících nákladech na provoz tohoto webu se obracíme na Vás vás. Abychom pro Vás mohli nadále spravovat tyto stránky a pracovat na dalším rozvoji, potřebujeme Vaši pomoc. Pokud se Vám naše kuchařka líbí a chtěli byste ji podpořit, tak můžete na náš účet 1117271044/3030. Jsme vděčni za každý, i jakkoli malý příspěvek.
Vaše Jednoduchá kuchařka.
Pracujeme na nové kuchařce pro dietu pankreasu. Dobrá zpráva pro vás je, že recepty jsou vhodné i pro jaterní dietu, takže si je budete moct dopřát i vy.
Mrkněte na web pankreatitida.cz, kde budou postupně přibývat recepty.
Text © 2019 Lukáš Zach
Fotografie © 2019 Lukáš Zach
Všechna práva vyhrazena.
Veškerý obsah je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a rozšiřování textu nebo fotografií bez svolení autora je zakázáno.